Yeni Kurumsal Kimlik

Yeni Kurumsal Kimlik

Başlangıç

“Nox Project’in kurucu ortağı Emre Uyar, Nox’un ilk kurumsal kimliğini tanımlarken, iniş ve çıkışları, boşlukların anlamını ve hakimiyetini vurgulayan kalın bir font seçti. Proje süreçlerini tüketicilere aktarmak, Nox’a rekabet avantajı sağlamak, pazarlamada kolaylık ve profesyonellik amaçlanmıştı.

Bugün görsel iletişim, yapay zeka ve günlük post havuzu gibi süper hızlı dolup boşalan bir bilinçle karşımıza çıkıyor. Bu nedenle dijitalleşme, bireysel eğilimler ve iş yoğunluğu gibi süreçleri destekleyen ve şimdi tam zamanında gelen yeni bir kurumsal kimlikle karşı karşıyayız.

Yenilenme

Zıt ölçüler ve font aralıklarının genişletilmesi, Nox’un iç mimari tasarım anlayışındaki değişimlere yapılan bir göndermedir. Boşluklar hem kullanışlı hale getirilip hem de minimize edilirken, diğer alanlarla ilişkisi daha belirgin hale geldi. Kontrastlı formların kullanımı, çok kalın ve çok ince olarak yorumlanabilecek öğeler arasındaki dengeyi simgeler nitelikte. “Nox” kelimesi Latince “gece” anlamına geliyor. Nox aynı zamanda Azot Oksit oksitlenmiş atmosferik türlerinin kısaltmasıdır. Bu kimyasal aynı zamanda zehirlidir. Ortasındaki “O” harfi, yarım ay ile tamamlanarak karanlık tarafı da içinde barındırıyor. Bütün bu unsurlar, Nox’u zamanda hızlandıran bir sürece işaret ediyor…

Emre Uyar

YAZIYI PAYLAŞ:

Mesaj Gönder
Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?