Restoran İç Tasarım Psikolojisi

Restoran İç Tasarım Psikolojisi

Müşterilerin akın ettiği muhteşem, nefes kesici bir alan, her restoran sahibinin hayalidir. Bununla birlikte, bir mimar veya iç mimar olarak, güzel bir iç mekanın (ve bu konuda dış görünüşün) sadece buzdağının görünen kısmı olduğunu açıklamak size düşüyor. Restoran iç mimarisinin en önemli unsurlarından bazıları aslında gözden kaçabilmektedir. Antalya iç mimarlık ofisi olan Nox Project bu konuda size profesyonel destek sunmaktadır. Restoran iç tasarımı konusunda yazdığımız bu makalede, restoran tasarımının farklı unsurlarını ve bunların restoran müşterilerinin deneyimlerini ve davranışlarını nasıl etkilediğini tartışacağız.

Restoran İç Tasarımının En Önemli Unsuru

Restoran tasarım stüdyosu Blacksheep’in kreatif direktörü Jo Sampson için, bir bar veya restoran tasarımında müşteri en önemli faktördür. “Müşterileri nasıl çekeceğiz, onlara nasıl harika bir deneyim yaşatacağız ve geri dönmelerini ne sağlayacak?” Bunu kesinlikle akılda tutarak, artık markanızı müşterilerin algısı ve onlar için yaratacağı deneyim etrafında oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Restoran Tasarım Öyküsü

Bir restoran tasarlamaya başlarken başlangıçta dikkate alınması gereken 2 şey vardır. Birincisi, tasarımın arkasındaki konsept ve hikayedir. Konsept ve hikaye, tasarımın detaylarıyla oluşan, her detayın rolünü oynamasını sağlayan, ancak tasarımda yapmacık veya gereksiz şeylerin olmadığı bir tasarım olmalıdır.
Restorantın deneyimi için eşit derecede önemli olan ikinci unsur, operasyonlardır. Şunları kendinize sormanız gerekmektedir: “Konuklar restorana nasıl geliyor? Yemekler mutfaktan misafir masasına nasıl gidiyor ve nasıl ulaştırılıyor?
“Bir restoran işlevsellik açısından düzgün işlemiyorsa- ne kadar güzel olursa olsun, asla başarılı olmayacaktır.”
Sirkülasyon alanlarından oturma alanlarına ve tuvalete kadar tüm alanın konumu, bir alanın işleyişine katkıda bulunur. Çocuk alanının nerede olduğu, tuvaletin nerede olduğu, giriş ve çıkış kapılarının konumu gibi kısımlar bu aşamada çok önemlidir.

Antalya İç Mimarlık Ofisi Restoran Tasarımında Ortam

Konyaaltı iç mimari tasarım, restoran iç tasarımının ambiyansında ve dolayısıyla müşterilerin davranışlarında da büyük rol oynar. Tüm restoranlar iyi bir ilk izlenim bırakmak istediğinden, restoran girişinin tasarımı elbette çok önemlidir. Düşük tempolu müzik , loş ışıklar ve sıcak renkler, müşterileri rahatlamaya, oyalanmaya ve tatlı, kahve veya ekstra bir kadeh şarap sipariş etmeye davet ediyor. Bu davranışı, müşterileri uzun bir oturma süresi boyunca destekleyecek ve rahat tutacak koltuklarla daha da teşvik edebilirsiniz.

Restoran İç Tasarımı Dekorasyon Seçimi

Anlattığımız detayların başarılı tamamlanması için elbette müşterilerinizin dikkatini çekecek olan dekorasyonlarla desteklenmesi gerekmektedir. Sürekli aynı dekor ürünlerini gören müşterileriniz sıkılabilir, farklı ve özgün dekorasyon ürünleri olan mekanlarda daha fazla vakit geçirebilirler. Bu sebeple profesyonel Antalya iç mimarlık ofisi olan Nox Project ile iyi tasarlanmış bir restoran iç tasarım desteği alabilir, diğerlerinden farklı ve özgün olan, müşterilerinizin dikkatini çeken bir tasarım elde edebilirsiniz.

Hedef kitlenize yani müşteri profilinize uygun yiyecek ve içecek türlerinizi belirlediyseniz Konyaaltı iç mimarlık ofisimizde müşterilerinize uygun restoran tasarımınızı yapabiliriz. Restoranınızın hangi tarzda olacağı konusunda müşteri kitleniz çok önemlidir. Ana hatların belirlenmesinden sonra ise yapılacak mekanın alanına göre mutfak alanı, depo, tuvalet ve oturma alanları gibi bölümlerin planlanması gerekmektedir.
Restoran iç tasarımı, restoranın tüm duyularına tam olarak dokunmayı amaçlayan kesin bir bilimdir. Başarılı restoranlar, hedef müşterilerinin kim olduğunu tam olarak bilirler – bu, onların ihtiyaçları ve arzuları etrafında dikkatle tasarlanmış bir deneyimi nasıl tasarlayıp oluşturabildikleridir.

Görmek, neredeyse her zaman bir kuruluş hakkında bilgi topladığınız ve yargıda bulunduğunuz ilk araçtır.Restoranlar bunu biliyor ve doğru bilgiyi göndermek için büyük çaba harcıyorlar. Örneğin renk, müşteri davranışını etkilemek için güçlü bir araçtır.
Restoran iç tasarımında renk çarkı iştah üzerindeki etkisine göre üç bölüme ayrılabilir: Güçlü Uyarıcılar, Hafif Uyarıcılar ve Bastırıcılar.

1.) Güçlü İştah Uyarıcıları: Kırmızının iştahı açmada en etkili renk olduğu bilinen bir gerçektir.
2.) Hafif İştah Uyarıcıları: Yeşil ve turkuaz hafif uyarıcılardır. Yeşilin güçlü bir uyarıcı olması gerektiğini savunabilirsiniz çünkü birçok yapraklı sebze yeşildir ve kısmen haklısınız. Yeşil, yenilebilir, iyi huylu, zehirli olmayan bitkilere işaret eder. Bununla birlikte, bu bitkiler, enerji sarsıntısı sağlayan çoğu renkli meyve gibi şekerle dolu değil, sadece liflidir.
3.) İştah Bastırıcılar: Son olarak, siyah, kahverengi, mor ve mavi iştah kesicidir. Araştırmalar bunun nedeninin bu renklerin doğada bulunmaması, yani yiyecek biçiminde olmaması olduğunu gösteriyor.

Antalya İç Mimarlık Ofisi Nox Project İle Restoran Tasarımı

Referanslarımız bölümünden de inceleyebileceğiniz örnek restoran tasarımlarımız gibi kaliteli ve profesyonel şekilde Antalya iç mimarlık ofisi Nox Project olarak sizlere hizmet sunmaktayız. Restoranda kullanılacak olan renkler, dekorasyonlar, bölümlerin konumu ve müşterilerin dikkatini çekecek kısımları sizinde görüşünüzü alarak uzman ellerde harmanlamaktayız. Bizimle iletişime geçmek için iletişim bölümünden ulaşabilirsiniz.

YAZIYI PAYLAŞ:

Mesaj Gönder
Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?